Torcik bananowy

Torcik bananowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 szt
  • kieliszek likieru cytrynowego

    1 kieliszek
  • cukier puder

    2 łyżki
  • migdały

    5 łyzki
  • bita śmietana

    1/2 szkl
  • Biszkopty

    4 szt
  • galanteria czekoladowa

  • banan

    5 szt
  • herbata

    2/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatę zaparzyć po czym doprawić ją sokiem z cytryny, cukrem oraz likierem.
Powstałym ponczem zwilżyć blaty biszkoptowe.
Następnie obrane banany zmiksować po czym dodać migdały oraz drobno pokruszone biszkopty.
Całość wymieszać po czym dodać ubitą śmietanę, delikatnie połączyć.
Powstałym kremem przełożyć blaty biszkoptowe.
Wierzch udekorować galanterią czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat