Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ze smietaną i masą jabłkową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 6-7 lyzki
mąka 6-7 lyzki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
jabłka 1
galaretka pomarańczowa 1
śmietana 30% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 lyzeczki
cukier puder 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ze smietaną i masą jabłkową

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przekroić na pół.
Jabłka obraca, wyciać gniazda nasienne, rozgotować, dodać galaretkę. Wystudzic.
Żelatynę przygotować z 2 łyzeczek wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić na wysokich obrotach z cukrem pudrem, gdy podwoi swoja objętość dodać żelatynę.
Przełożenie ciasta: biszkopt+ masa jabłkowa+ śmietana+ biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak