Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane gruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 5 kg
cukier kryształ 1,2 kg
cukier żelujący 1,2 kg
sok i skórka cytryny 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
woda 1 l
wino czerwone wytrawne 2 szk
ocet winny czerwony 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane gruszki

wino i ocet ,cukier i cukier wanilowy zagotowoać. Gruszki obrac ze skórki i obrać, przekroić na pół, oczyścić. Włożyć do zalewy i gotować 10 min., az staną sie szkliste - dosączyć na sitku. Dp wina dodoac wodę. Cytryny sparzyć i obrać ze skórki. Do zalewy dodać sok i skórkę oraz dosypac cukeir żelujący, gotować 5 min na małym ogniu. Owoce ułożyć w słoikach zalać zalewą i pasteryzowac 20 miin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 07.07.2011 08:11
lubię
zuzanna6 23.02.2011 09:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak