Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
woda letnia 1 szklanka
jajko 1
szczypta soli
oliwa 1 lyzka
slwiki 0,5 kg
cukier
smeitana do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Mąkę, wodę, jako i szczypte soli wyrobic na ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać np. szklanką. Do wyciętych kóleczek wkładac owoce przecięte na połówki i łyżeczkę cukru( tak, aby dało się zlepić), złozyć na pół i zagnieść na rogach. Włożyc do gotującej się wody i gotowac do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Po ugotowaniu można polac smietanę i posypac cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak