Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 50 dkg
kiełbasa śląska 2 sztuki
kapusta kiszona 25 dkg
cebula biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
pieprz 3 ziarenka
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
ziemniaki 2-3 sztuki
pieprz mielony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z ziemniakami

Żeberka wypłukać, zalać wodą i ugotować wywar. Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować. Do gotujących się żeberek dodać startą na grubej tarce jarzynę oraz liść, ziele i pieprz. Kiełbaskę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na smalcu. Dodać do wywaru. Dodać również pokrojone w kostkę ziemniaki (pod koniec gotowania). Kiedy ziemniaki się ugotują doprawiamy i dodajemy ugotowaną kapustę. Można dodać zasmażkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.05.2012 08:38
lubię:)
alaaa 08.09.2010 19:52
kapuśniak mniam ,dawno nie robiłam
RenataZ-et 04.09.2010 08:32
Pyszności, chyba zrobię dzisiaj na obiad taki kapuśniak :)
Margo1 03.09.2010 18:26
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak