Kapuśniak z ziemniakami

Kapuśniak z ziemniakami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    50 dkg
  • kiełbasa śląska

    2 sztuki
  • kapusta kiszona

    25 dkg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • pieprz

    3 ziarenka
  • ziele angielskie

    2 ziarenka
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • ziemniaki

    2-3 sztuki
  • pieprz mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka wypłukać, zalać wodą i ugotować wywar. Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować. Do gotujących się żeberek dodać startą na grubej tarce jarzynę oraz liść, ziele i pieprz. Kiełbaskę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na smalcu. Dodać do wywaru. Dodać również pokrojone w kostkę ziemniaki (pod koniec gotowania). Kiedy ziemniaki się ugotują doprawiamy i dodajemy ugotowaną kapustę. Można dodać zasmażkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

09.05.2012 08:38
lubię:)

alaaa

08.09.2010 19:52
kapuśniak mniam ,dawno nie robiłam

RenataZ-et

04.09.2010 08:32
Pyszności, chyba zrobię dzisiaj na obiad taki kapuśniak :)

Margo1

03.09.2010 18:26
lubię taki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat