Rodzynkowiec

Rodzynkowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7
  • cukier

    7 lyzek
  • mąka

    7 lyzek
  • kakao

    2 lyzki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • masło

    (w przepisu w kremie)
  • mleko

    (wg przepisu w kremie)
  • rodzynki

    1 szklanka
  • czekolada mleczna

    1
  • czekolada gorzka

    1
  • masło

    1/2 kostki
  • powidła

    1 mirabelkowe
  • rum

    1 (80%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki sparzyć i zamoczyć w rumie na cała noc.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Krem przygotowac wg przepisu na opakowaniu.
Rozpuścić czekolady z masłem i dodać odsaczone rodzynki.
Biszkopt nasaczyć rumem i posmarowac powidłami i kremem czekoladowym. Przyłożyc 2 biszkoptem i tez go nasaczyć rumem. Polac masą z roztopionej czekolady i rodzynek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

29.10.2011 09:38
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat