Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rodzynkowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
cukier 7 lyzek
mąka 7 lyzek
kakao 2 lyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masło (w przepisu w kremie)
mleko (wg przepisu w kremie)
rodzynki 1 szklanka
czekolada mleczna 1
czekolada gorzka 1
masło 1/2 kostki
powidła 1 mirabelkowe
rum 1 (80%)

Przepis i sposób przygotowania na: Rodzynkowiec

Rodzynki sparzyć i zamoczyć w rumie na cała noc.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Krem przygotowac wg przepisu na opakowaniu.
Rozpuścić czekolady z masłem i dodać odsaczone rodzynki.
Biszkopt nasaczyć rumem i posmarowac powidłami i kremem czekoladowym. Przyłożyc 2 biszkoptem i tez go nasaczyć rumem. Polac masą z roztopionej czekolady i rodzynek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 29.10.2011 09:38
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak