Ciasto makowo-serowe

Ciasto makowo-serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka (ciasto ucierane)

    1,5 szklanki
  • żołtka (ciasto ucierane)

    2
  • margaryna (ciasto ucierane)

    1/2 kostki
  • proszek do pieczenia (ciasto ucierane)

    1 łyzeczka
  • mak (masa makowa)

    2 szklanki
  • cukier(masa makowa)

    2 szklanki
  • zapach migdałowy(masa makowa)

    1
  • budyń waniliowy

    1 (masa serowa)
  • biały ser

    0,5 kg
  • Masa serowa

    1/2 kostki
  • masło

    1/2 kostki
  • Masa serowa

    0,5 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • cukier puder

    2 łyzki
  • jajka

    2 (masa makowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać.
Ser, żółtka i masło utrzeć na małych obrotach. Pianę z 4 jajek, pół szklanki cukru i 1 budyń waniliowy ubijać na dużych obrotach. Następnie połaczyć z serem.
Sparzyć mak, 2 razy zemlec z cukrem, dodać jajka, zapach migdałowy i dobrze wymieszac.
Połowę masy serowej wymieszać z masą makową.
Na brytfanke rozłożyć ciasto i i masę makowo-serową, a na nią masę serwowa. Piec ok. 1 godzine.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danusia19671

05.02.2012 11:56
Super ciasto, ląduje do ulubionych

iknkirke

03.05.2011 14:01
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat