Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
papryka konserwowa 1 połowka
rzodkiewka 2
śmietana 18-procentowa 2 lyzeczki
majonez 1 lyzeczka
szynka 2-3 plasterki
sól, pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki obrać i wyciąć nóżki. Obtoczyć w jajku i bułce. Piec w 200 st C przez 40-50 minut. Reszte składników drobno pokroić i wymieszać ze smietaną i majonezem. Do pieczarek włożyć farsz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak