Makowiec z ucieranym ciastem

Makowiec z ucieranym ciastem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier puder

    25 dag
  • jajka

    6
  • proszek do pieczenia

    1
  • mleko przegotowane

    10 lyzek
  • mąka

    3,5 szklanki
  • mak

    2 szkanki
  • cukier

    2 szklaki
  • jajka

    2
  • zapach migdałowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucierać z cukrem, dodawać po 1 żółtku i nadal ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do utartych składników po łyżce. Nadal ucierać. Później wlac mleko i wszystko dobrze wymieszać. Na samym końcu ubic pianę z białek i połaczyć z reszta składników.
Sparzyć mak, 2 razy zemlec z cukrem, dodać jajka, zapach migdałowy i dobrze wymieszac.
Połowę ciasta wyłożyć na brytfankę, na to mak i resztę ciasta.
Piec ok. 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

15.05.2011 17:35
pycha

Elżbieta18

03.05.2011 17:22
JA do ciast daje masło. Ale przepis dobry.

ewelinapac

05.04.2011 17:55
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat