Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik benedykta

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier puder 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
miód 20 dag
kwaśnej śmietany 1 szklanka
margaryna 20 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
kakao 1 łyżka
woda zimna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik benedykta

Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym żółtku, rozpuszczony miód, śmietanę, wodę, przyprawę, mąkę z sodą, kakao i bakalie. Na końcu dodać piane z białek i lekko wymieszać.
Ciasto piec ok 40 min. w temp. 170 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 05.06.2012 21:10
wygląda smakowicie
Ada-Gaba 18.02.2012 12:10
pyszniutki
ilka_86 17.12.2011 15:30
fajna nazwa
Magda60 27.11.2011 09:39
smakowite
iga2 11.10.2011 20:38
super ciacho
iga2 11.10.2011 20:38
super ciacho
Rybciia 03.10.2011 23:35
pysznie wygląda
novita23 20.07.2011 08:14
ja lubię
joanna77 27.05.2011 19:33
i ja lubię!
tomek18 11.04.2011 10:27
ja też uwielbiam
Juleczka20 11.04.2011 09:53
uwielbiam pierniki:)
ilka_86 14.03.2011 16:19
apetyczne ciasto:)
zuzanna6 20.11.2010 07:51
Przepis na święta jak znalazł.
marzena06 19.11.2010 16:07
pycha
Krzysztof42 23.10.2010 16:48
tego benedykta?
Agnieszka172 01.09.2010 21:15
pycha
anja3107 30.04.2010 14:36
W składnikach powinny być jeszcze: bakalie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak