Niebiańskie ciasto z wisniami

Niebiańskie ciasto z wisniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 0,5 l smietany 30%

  • pół szklanki cukru pudru

  • 2 lyzeczki zelatyny

  • 2 galaretki wiśniowe

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • maku

    3 łyżki
  • jajka

    5 szt.
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka

    5 łyżek
  • cukier

    5-6 łyżek
  • mąka

    5-6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kisiel wiśniowy

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt różowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt z makiem:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem mak. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Przygotować galaretke wg przepisu na opakowaniu.
Przełożenie: biszkopt rozowy+dzem/powidła+biszkopt z makiem+masa+wisnie+galaretka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

08.05.2011 11:11
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat