Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodniak ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 1 torebka
szpinak 50 g
posiekany szczypiorek 2 łyżki
koperek 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 szt
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
kwaśna śmietana 18 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodniak ze szpinakiem

Barszcz biały ugotować w 750 ml wody, ostudzić. Szpinak pokroic w cienki paseczki. Połączyć wszystkie składniki, oprócz jajek, z zupą. Doprawić sokiem z cytryny i pieprzem. Przed podaniem dodać jajka pokrojone na ćwiartki. Schłodzić w lodówce. Można podawać z fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 02.02.2012 15:39
super
iga2 05.01.2012 22:22
świetny
ronald88 18.07.2011 15:34
super
joanna77 28.03.2011 14:32
lubię szpinak
Danuta_Prorok 08.03.2011 10:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak