Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy wieprzowo-wołowe w sosie pieczarkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso (pół na pół wołowe i wieprzowe) 0,5 kg
kajzerka 1
cebula 1
czosnek 2 zabki
pieczarki 20 dkg
przyprawa uniwersalna Kucharek
jajko 1
sól, pieprz do smaku
oliwa 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy wieprzowo-wołowe w sosie pieczarkowym

Mieso opłukac z zmielić. Bułkę rozmoczyc w wodzie. Cebulę i pieczarki pokroić. Czosnek drobno posiekac. Mięso połaczyc z bułka, czosnkiem i jajkiem, przyprawic. Lekko opiec na patelni na oliwie. Przełożyć do garnka, podlać wodą, wrzucić pokrojoną cebule i pieczarki. Dusić na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof18
Krzysztof18 03.11.2011 06:59
cud,miód.
kochanyptysiu 21.10.2011 20:28
PYCHA
wiktor188 12.04.2011 17:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak