Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion na żeberkach 2 kostki
kalafior 300 g
ziemniak 1 szt
marchew 1 mała
por 1 kawałek
śmietana 22% 100 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu. Kafofior podzielic na różyczki. Do bulionu dodać warzywa pokrojone w paseczki. Gotować przez ok 10-15 min. śmietanę połączyć z mąką i dodać do zupy, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem dodać natkę pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.01.2013 11:24
takie zupki bardzo lubię
ajres 03.07.2012 21:09
moja rodzina ja uwielbia
ajres 03.07.2012 21:09
moja rodzina ja uwielbia
aleksa123 28.09.2011 19:05
pycha
Rybciia 27.08.2011 22:04
Uwielbiam!;p
Dorian 23.08.2011 12:59
pysznosc
joanna77 09.05.2011 16:52
fajna
tomek18 10.04.2011 08:55
pyszna
Juleczka20 10.04.2011 06:30
bardzo lubię
malaczarna23 12.03.2011 10:29
uwielbiam
ewelina63 11.01.2011 14:50
mniam
Dorota67 28.09.2010 14:04
ale apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak