Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczki z dodatkiem grzybów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1
margaryna 1/2 kostki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
drożdże 2 dkg
kapusta kiszona 30 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 1
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3-4

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki z dodatkiem grzybów

Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Doprawić sola i pieprzem. Kapustę gotować aż będzie miękka. Następnie wycisnąć sok, i drobno ją pokroić. Połączyc z pieczarkami, dodać lisć laurowy i jeszcze kilka minut smażyć na wolnym ogniu. Przez rozłożeniem farszu usunąc z niego liscie.
Drożdże rozrobić (z odrobiną śmietany+maki+szczypta cukru) gdy wyrosną dodać do maki i pozostałych składników. Margarynę roztopić i zimną dodć do ciasta. Wyrobić. Rozwałkowac cienko i na całości rosmarować farsz. Zwijac w rulon, lekko go spłaszczyć i ciąć na paseczki długości ok. 7 cm. Posmarować białkiem. Piec z nagrzanym piekarniku w 180 st. przez ok. pół godziny go złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 25.10.2010 15:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak