Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet świąteczny z dziczyzną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso (może być z rosołu+wolowe+drobiowe) 2 kg
czosnek 1 pałka
grysik 4-5 łyzek
pieprz sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet świąteczny z dziczyzną

Mięso ugotowac i zmielić. Czosnek obrać i przepuścic przez praskę. Do mięsa wbić jajka, dodać czosnek i grysik. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Rozłożyć do keksówek wysmarowanych tłuszczem. Piec ok. półtorej godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak