Babka marmurkowa

Babka marmurkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczna

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • olej

    3/4 szklanki
  • jajka

    6
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka tortowa

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielic od żółtek. Białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, na końcu olej. Wymieszać. Wlać do foremki- trochę ciasta zostawić ok. 1/3 i dodać do niego kakao. Wymieszać i wlać na białe ciasto. Piec 60-70 minut. Po wyjęciu z formy odwrócić na druga strone i posypac cukrem pudrem gdy ciasto będzie już zimne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

05.07.2011 14:07
smaczna

Kate131

20.11.2010 08:43
pyszna, co prawda nie te swieta teraz ale chyba zrobie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat