Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka łódzka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa wędzona 1 krążęk
ziemniaki obrane 3 sztuki
słonina 100 g
cebula 1 sztuka
śmietana 18-nastka 1 łyżka
żurek 0,5 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka łódzka

1. Kiełbasę wędzoną podgotować w 2 litrach wody, dodać grzyby prawdziwki 6 sztuk.
2. Wlać butelkę 0,5 litra żuru kupowanego.
3. Dodać przyprawy lubczyk, cząber, trochę startej gałki muszkatołowej i soli.
4. Po 30 minutach dodać ziemniaczki w kostkę.
5. Zalać zasmażką (cebulka zasmażana ze słoniną)
6. Dodać łyżkę śmietany 18-stki
7. Bardzo kaloryczne ale pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 25.05.2011 15:39
do łodzi mam za daleko
Zofia12 05.05.2010 11:32
Zjedzone w Łodzi;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak