Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z ryżu (włoskie suppli)
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i czekamy aż wystygnie.
2. Mamy czas, aby przygotować sos do suppli - mianowicie na rozgrzany olej wrzucamy bardzo drobno posiekany czosnek i rumienimy go na złoty kolor. Dodajemy koncentrat pomidorowy i rozrzedzamy go z 0.5 szklanki wody, dodajemy kostkę rosołową Kucharek i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
3. Gdy sos ostygnie łączymy go z ostygniętym ryżem, wbijamy dwa surowe jajka i dokładnie mieszamy. Formujemy małe kuleczki, a do środka dodajemy ser żółty pokrojony w paseczki.
4. Ostatnią czynnością jest obtaczanie kuleczek w bułce tartej. Tak przygotowane suppli smażymy na patelni w dużej ilości tłuszczu. Smacznego!