Kawa latte bananowo którkowa

Kawa latte bananowo którkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    0,5 litra
  • krówki

    2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • cukier

    2 łyżki
  • banan

    2 sztuki
  • kawa

    2 (świeżo mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy/zaparzamy kawę w ekspresie, kafetierce, lub tradycyjnie, ale bez fusów. Następnie obieramy i kroimy banany w plasterki i wrzucamy je na patelnię dolewając odrobinę mleka, by się prawie smażyły. Dodajemy do tego dwie, trzy krówki i czekamy aż się rozpuszczą. banany ugniatamy widelcem by powstał sos. Wyłączamy zrobiony sos. Bierzemy resztę mleka i dodajemy do niego śmietanę i ubijamy 2 minuty mikserem, aż powstanie piana. Następnie wlewamy do dwóch wysokich szklanek, potem wlewamy powoli kawę tak by lała się na środku szklanki. Na końcu na górę wlewamy sos bananowo krówkowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

23.09.2011 10:18
fajne

iknkirke

15.08.2011 13:15
fajne

Marta98

23.02.2011 20:54
pycha

crysaliska

02.01.2011 18:22
pysznie wygląda i połączenie banana i krówki... mmmm

Lulus20

09.12.2010 23:11
ubustiwam latte :)

Kate131

03.12.2010 08:36
super,pychota

Ewelina43

27.11.2010 13:09
super wyglada

Ela20

25.11.2010 20:22
świetnie sie zapowiada, z pewnością wypróbuję ;)

Ewa109

15.09.2010 21:38
pychotka:)

Ewa109

15.09.2010 21:38
pychotka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat