Kotlet schabowy z tymiankiem

Kotlet schabowy z tymiankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • tymianek

    3 (świeży)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Świeży tymianek (ewentualnie suszony) drobno posiekać, wymieszać z bułką tartą. Mięso zanurzać w jajku, następnie w bułce tartej z tymiankiem. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

06.04.2013 23:45
bardzo smaczny kotlecik

Iwona51

16.11.2011 10:27
pycha

Małgosia6

06.11.2011 13:37
pyszne kotleciki

edyta44

07.03.2011 18:55
pycha

banditka

16.09.2010 13:00
sliczne

Margo1

03.09.2010 18:25
smaczne

RenataZ-et

03.09.2010 16:21
Polecam spróbować :) Każdy kto lubi zioła będzie zachwycony smakiem takiego schabowego!

krzyniu1984

03.09.2010 16:14
nigdy nie łączyłem tymianku ze schabowym

banditka

03.09.2010 14:53
no rzeczywiscie ciekawe polaczenie

agata1722

03.09.2010 11:18
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat