Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany miszmasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
cebula 3 szt.
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
bulion wołowy 1 i 3/4 szkl.
boczek wędzony 15 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany miszmasz

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w krążki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć w rondlu. Na wytopionym boczku zeszklić cebulę. Dodać ziemniaki, oprószyć je solą, pieprzem i papryką. Mieszając smażyć 5 min. Potem wlać bulion i gotować na małym ogniu 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak