Naleśniki z Serem i Rodzynkami

Naleśniki z Serem i Rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    1 szt
  • cukier wanilliowy

    1 szt
  • rodzynki

    1 szt
  • żółtka jaj

    2 szt
  • ser biały

    250 dag
  • olej do smażenia

    5-10 łyżek
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka tortowa

    1,5 Szklanki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • cukier puder

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce roztrzepujemy jajko z mlekiem, dodajemy mąkę i cukier. Wszystko mieszamy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej i nalewamy małą chochelka ciasto. Smażymy naleśniki z obydwu stron, aż będą złociste. Do osobne miski wkładamy biały ser, żółtka i wsypujemy cukier waniliowy, dokładnie mieszamy mikserem. Smarujemy naleśniki nadzieniem i zwijamy w ruloniki. Posypujemy cukrem pudrem i rodzynkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat