Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z groszkiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 25 dag
mięso mielone - mieszane 50 dag
mrożony groszek 30 dag
pieczarki 20 dag
cebula 2 szt.
sok pomidorowy 2 szkl.
kwaśna śmietana 3/4 pojemnika
olej 8 łyżek
ketchup 3-4 łyżki
sos worcester 1 i 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z groszkiem i pieczarkami

Makaron gotować 10 min. w dużej ilości osolonej wody. Wyjąć na sitko, dobrze osączyć. Obrać czosnek i cebulę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Oczyścić i umyć pieczarki, pokroić na połówki. Rozgrzać w dużym garnku olej, dobrze podsmażyć mielone mięso. Dodać grzyby, czosnek i cebulę, przez chwilę smażyć razem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać sos pomidorowy, dodać sos worcester. Zagotować całość. Wrzucić do garnka groszek i makaron, dodać kwaśną śmietanę. Wymieszać, podgrzewać na małym ogniu jeszcze 5 minut. Przed podaniem doprawić ponownie do smaku solą, pieprzem oraz ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 20.09.2010 11:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak