Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

50 dag buraczkow
5 łyżek posiekanych orzechów włoskich
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy francuskiej z ziarenkami gorczycy
1 łyżeczka miodu
sól i pieprz
sok z cytryny
ananas z puszki 40 dag
jogurt naturalny 150 ml
jabłka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczana

Sos: wymieszaj jogurt z majonezem, musztardą i miodem. Przypraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce. Buraki wyszoruj, zalej wrzątkiem, posól i ugotuj do miękkości.Odcedź, ostudź, obierz i pokrój w drobną kostkę. Jabłka obierz i pokrój miąższ w kawałeczki, skrop cytryną. Plastry ananasa potnij w cząsteczki. Wszystkie składniki przełóż do salaterki, polej sosem i pomieszaj. Posyp posiekanymi orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 27.05.2012 10:46
smaczna
gusia1000 18.10.2010 16:43
Dobra i zdrowa.
Emilia22 25.09.2010 10:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak