Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

2 polędwice wieprzowe 300 ml czerwonego wytrawnego wina sok z połówki cytryny 6-8 goździków 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 3 łyżki oleju

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 polędwice wieprzowe 300 ml czerwonego wytrawnego wina sok z połówki cytryny 6-8 goździków 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 3 . .

Przepis i sposób przygotowania na: 2 polędwice wieprzowe 300 ml czerwonego wytrawnego wina sok z połówki cytryny 6-8 goździków 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 3 łyżki oleju

Polędwice oprószyć solą i pieprzem. Do dużego, płaskiego rondla wlać wino, dodać sok z cytryny, cukier i goździki. Włożyć mięso, dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Podawać pokrojone w grube plastry, skropione winem, w którym się dusiły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.09.2011 10:25
super
darek6 18.09.2010 21:45
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak