Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szkl
marchew 1 szt
seler kawałek
pieczarki 100 gr
cebula 0,5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z grzybami

Ryż wypłukać i ugotować w 1 litrze wody.. marchewkę i seler pokroić w słupki, cebule drobno włożyć do naczynia i podlać oliwą lekko podsmażyć dodać podsmażone pieczarki ( ja dodałam grzyby mrożone)
.. podlać ok 0,5 szkl wody i udusić do miękkości
wymieszać warzywa z ryżem ....podawać do drugich dań

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.12.2012 13:38
rewelacja;]
Adamorek 21.07.2011 19:29
mniam
monika154 16.07.2011 15:00
uwielbiam
Małgorzata106 16.06.2011 18:31
pycha
agnieszka189 01.04.2011 10:05
pięknie się prezentuje
wiola333 09.03.2011 17:27
super
Jastinka 21.02.2011 09:38
niezłe
caroline1983 18.02.2011 19:03
Grzyby to zjem ze wszystkim :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak