Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem jagodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 45 dag
cukier 10 dag
smalec 10 dag
jajko 2 szt
mleko 1/4 L
drożdże 2,5 dag
cukier waniliowy 1 sztk.
sól
marmolada jagodowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe z nadzieniem jagodowym

Startujemy !
Drożdże rozpuścić w mleku i zostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać wyrośnięte ciasto , jaja utarte z cukrem oraz trochę soli. Zrobić ciasto , rozcieńczyć mlekiem , dodawać po troszeczkę ciepłego tłuszczu. Z tego wszystkiego wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasta rozwałkować je na placek w kształcie prostokąta. Ciasto posmarować marmolada jagodową zawinąć brzegi i pokroić ciasto nożem na prostokątne bułeczki. Następnie posmarować je na wierzchu jajem i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.12.2012 13:39
pyszności']
iknkirke 27.02.2012 12:07
mniam
Małgorzata106 13.02.2012 14:40
super
Smakosz6 18.11.2011 11:59
mniam
Roman5 30.09.2010 08:12
wygląda świetnie
Maryś1 08.09.2010 13:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak