Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 60 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 6 łyżek
wino białe wytrawne 1 szklanka
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka pieczona

Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chrupnij-sobie.pl 22.06.2013 22:53
ale musi być pyszne spróbuję
Bernadeta1 19.03.2013 21:35
bardzo smaczne mięsko
Rogalik 29.05.2011 16:11
smaczne
irenka 19.05.2011 20:50
na pewno dobre
novita23 28.01.2011 21:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak