Sałatka z awokado i truskawkami

Sałatka z awokado i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt.
  • rukola

    50 g
  • sałata lodowa

    1/2 szt.
  • truskawki

    10 szt.
  • sok z cytryny

    1 ćwiartka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałaty umyć, osuszyć, z rukoli usunąć ogonki. Umyć i osuszyć również truskawki, usunąć szypułki. Awokado obrać ze skórki (przekroić na pół, wyjąć miąższ, usunąc pestkę), pokroić wzdłuż na cienkie paski, skropić sokiem z cytryny. Sałatę lodową poszatkować i wraz z rukolą ułożyć na talerzu. Na sałacie ułożyć paski awokado i pokrajane w plasterki truskawki. Oprószyć solą i pieprzem.
Z oliwy, octu balsamicznego, miodu przygotować sos, którym polać sałatkę. Podawać natychmiast.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat