Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
masło 10 dag
oliwa 6 łyżek
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
śmietana 30% 1|2 szklanki
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 3 łyżki
wino białe wytrawne 1 szklanka
filet z indyka 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
wątróbka drobiowa 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś z indyka

Myjemy piersi z indyka , osuszamy i nacieramy sola i pieprzem oraz galka muszkatolowa.Nacinamy piersi tak , zeby zrobic kieszenie w miesie do nadziewania . Przyrzadzamy farsz. Na patelni topimy maslo , przysmazamy cebulke i papryke drobno pokrojona . Dodajemy watrobke drobiowa zmielona , dusimy , dodajemy ryz i zalewamy polowa szklanki wina. Gdy wino sie wchlonie doprawiamy sola , pieprzem i dodajemy bazylie , mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy piersi, zszywamy nicia lub spinamy wykalaczkami .Ukladamy na brytfanie z olejem , wkladamy do piekarnika. Po 20 minutach podlewamy druga polowa szklanki wina i pieczemy jeszcze 30 minut . Wyciagamy mieso , na powstalym plynie robimy sos , dodajac smietane z lyzka maki , doprawiamy . Piersi dzielimy na porcje i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.10.2013 07:53
na pewno smaczne :)
Bernadeta1 19.03.2013 21:38
super przepis
mamusia1 19.07.2012 18:13
ciekawy przepis!
Natalia/tubisiek 13.10.2011 08:16
na pewno smaczne
bursztynek 31.08.2011 22:44
ciekawy pomysł z tym farszem!
misia53 28.08.2011 13:32
to z pewnością jest fajne
Tika4444 17.01.2011 10:04
może byc fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak