Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczyka z selerem naciowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 posiekanych gałązek selera naciowego
2 małe czerwone cebule
3 łyżki posiekanej natki
20 listków cykorii
natka do dekoracji
sos
1/3 szklanki majonezu
łyżka soku z cytryny
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczyka z selerem naciowym

Majonez utrzeć z sokiem z cytryny. Wszystkie składniki oprócz cykorii włożyć do miski, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z sosem i odstawić do lodówki na ok godzinę. Po tym czasie sałatkę można podawać na umytych i osuszonych listkach cykorii, dekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elaela123 18.10.2010 19:15
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak