Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
woda 1 łyżka
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami

Na patelnię włożyć masło, rozpuścić, dodać obraną i pokrojoną w plasterki cebulę i pokrojone na cząstki pomidory, dodać 1 łyżkę wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
Potem roztrzepać widelcem jajka, posolić i wymieszać z pomidorami i cebulą, usmażyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.09.2010 15:39
Bardzo lubię jajecznicę z pomidorkiem i cebulką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak