Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 0,5 szkl
margaryna 1 kost
mąka 0,5 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 5 szt
cukier puder
jabłka 1 przesmażone

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z jabłkami

Z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na spód do brytfanny. Drugą część kładę do zamrażalnika . Z białek ubijamy pianę.
Na I część ciasta kładę jabłka przesmażone, na to ścieram na tarce ciasto , ubitą pianę i starte ciasto . Pieczemy 30 minut w 175stop. Ciasto upieczone posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 26.09.2010 23:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak