Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korpusy słodkie (babeczki)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 6 dag
cukier puder 10 dag
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: korpusy słodkie (babeczki)

Mąkę łączymy z posiekanym masłem i cukrem. Dodajemy proszek do pieczenia, jajka i śmietanę i szybko zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na 30 minut do lodówki. Wyjmujemy, wałkujemy i wykładamy foremki ciastem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 21.10.2010 15:37
lubię babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak