Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 12 sztuk
mięso typu łopatka 1 kg
cebula biała 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
marchew 1 sztuka
sól
mąka do podbicia
oliwa
pietruszka zielona
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso pokroimy w kostkę obsmażamy na oleju/oliwie.Kroimy warzywa w kostkę.Cebule i pieczarki podsmażamy na oliwie.Mięso dajemy do garczka podlewamy wodą przyprawiamy i gotujemy ok 30 min.Potem dodajemy warzywa oraz cebule i pieczarki...Oraz czosnek pokrojiony w drobną kosteczke.Gotujemy ok 20 minn.Następnie dodajemy pomidorowy przecier.I gotujemy jak mięso bedzie miękkie.Doprawiamy pieprzem sola.Dokorujemy zieloną pietruszką .Podajemy z kaszą lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak