Gulasz

Gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczareki całe

    12 sztuk
  • mięso typu łopatka

    1 kg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • marchew

    1 sztuka
  • sól

  • mąka do podbicia

  • oliwa

  • pietruszka zielona

  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroimy w kostkę obsmażamy na oleju/oliwie.Kroimy warzywa w kostkę.Cebule i pieczarki podsmażamy na oliwie.Mięso dajemy do garczka podlewamy wodą przyprawiamy i gotujemy ok 30 min.Potem dodajemy warzywa oraz cebule i pieczarki...Oraz czosnek pokrojiony w drobną kosteczke.Gotujemy ok 20 minn.Następnie dodajemy pomidorowy przecier.I gotujemy jak mięso bedzie miękkie.Doprawiamy pieprzem sola.Dokorujemy zieloną pietruszką .Podajemy z kaszą lub kluskami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat