gruszki w zalewie octowej

gruszki w zalewie octowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    3 kg
  • cukier

    1 kg.
  • ocet

    1/2 litra
  • goździk Prymat

    1 łyżka
  • cynamon mielony

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki pokroić i ułożyć w słoikach. Z reszty składników sporządzić zalewę i gorącą zalać gruszki. Pasteryzować 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

02.05.2013 08:20
ciekawe w smaku

Anna189

04.09.2010 14:29
bardzo dobry dodatek do mięsa

Margo1

02.09.2010 17:40
smaczniuteńkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat