Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koper solony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 dag kopru
10 dag soli

Przepis i sposób przygotowania na: koper solony

Młode zielone listki kopru oddzielić od grubszych łodyżek, wymyć, osuszyć. Następnie pokroić koper, posolić, wymieszać i ułożyć w małych słoikach. Na wierzchu posypać koper warstwą soli, a następnie uszczelnić pergaminem. Tak duża ilość soli jest konieczna do utrwalenia kopru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 29.09.2010 11:14
to nie jest potrawa sorki ale to wygląda nie estetycznie
bernika 03.09.2010 23:26
czemu ma słuzyc ta \"potrawa\"?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak