marmolada z derenia

marmolada z derenia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg owoców derenia

  • 3 szklanki cukru

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować ½ litra wody. Owoce umyć, osączyć, wrzucić do wody i gotować aż będą miękkie. Przetrzeć przez sito. Masę zagotować, dodając po trochę cukru i mieszając zagęszczać. Zrobić próbę tężenia tzn. kropla marmolady na zimny talerz, jeśli marmolada jest wystarczająco gęsta, nakładać do wygotowanych gorących słoików i zamknąć zakrętkami. Włożyć pod koc do wystygnięcia.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat