Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada z derenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg owoców derenia
3 szklanki cukru

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada z derenia

Zagotować ½ litra wody. Owoce umyć, osączyć, wrzucić do wody i gotować aż będą miękkie. Przetrzeć przez sito. Masę zagotować, dodając po trochę cukru i mieszając zagęszczać. Zrobić próbę tężenia tzn. kropla marmolady na zimny talerz, jeśli marmolada jest wystarczająco gęsta, nakładać do wygotowanych gorących słoików i zamknąć zakrętkami. Włożyć pod koc do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak