Bigosik grzybowy

Bigosik grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • sól

  • pieprz

  • grzyby suszone

    2 szklanki
  • kapusta

    1/2 świeża
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę świeżą siekamy, gotujemy, dodajemy odciśniętą z nadmiaru kwasu kapustę kiszoną. Grzyby moczymy dzień wcześniej, siekamy i wraz z wodą w której się moczyły dodajemy do kapusty. Całość gotujemy z przyprawami na maleńkim ogniu około 2 godzin. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat