Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy migdałowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3
cukier 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
migdały 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bezy migdałowe

Białka wymieszać ze szczyptą soli i ubić z cukrem na sztywno. Pianę z białek wymieszać z mąką oraz posiekanymi drobno migdałami. Porcje nakładać łyżeczką na blachę przykrytą pergaminem. Piec ok. 30 minut w temp. 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 20.10.2010 15:47
bezy dobra rzecz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak