Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukiew gotowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukwia 0,5 kg
mąka 1,5 łyżki
sól, cukier, łyzka siekanego koperku
smalec (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Brukiew gotowana

Brukiew obrać opłukac pokroic w kostkę o boku mniej wiecej 1 cm.
Zalac kostki brukwi wodą, tak aby jej poziom był równy z poziomem warzywa. Dodac nieco soli i cukru Gotowac okolo 10 min, do miekkosci. Wymieszać smalec z mąka dodac do ugotowanej brulkwi, zagotować, dodając w miarę potrzeby sól, cukier do smaku, na koniec wsypać koperek i wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak