Gryczany krupnik

Gryczany krupnik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    6 szklanek
  • kasza gryczana

    1,5 szklanki
  • kostka rosołu drobiowego

  • ziemniaki

    6 sztuk
  • sól

  • siekany koperek

    2 łyzki
  • żeberka wieprzowe

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zeberka pokroić na niewielkie kawałki, pomiedzy kostkami zalac zimną wodą dodac kaszę i gotowac okolo 30 minut. Po tym czasie dodac kostke rosołu drobiowego dodac obrane i pokrojone na grube kawałki warzywa. Gotowac 15 minut.
Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę i dodac do krupniku. Gotowac 10 min
Doprawic w razie potrzeby solą , dodac siekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

01.10.2011 20:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat