Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle w orzechach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 łyzki
jajko
masło 2 łyzki
oliwa 2 łyzki
Sól, ostra mielona papryka
orzechy włoskie 0,75 posiekane
cielęcina 50 sznyclowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle w orzechach

Mięso pokroić na 4 lub 8 plastrów, ubić lekko tłuczkiem, nadając im owalny kształt, pokropic sokiem cytrynowym i solą, odstawić na 20-30 min.
W miseczce rozbić jajko z łyzka wody i ostrą papryką, w drugiej miseczce umiescic posiekane orzechy.
Kazdy sznycel maczac najpierw w rozbitym jajki, nastepnie w orzechach dociskając dłonią panierke do sznycla.
Rozgrzać masło z oliwą smazyc na nim sznycle mniej wiecej 4 minuty z kazdej strony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak