osamotnione jagody

osamotnione jagody

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg jagód

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody przebrać, umyć. Włożyć do garnka, zalać odrobiną wrzącej wody i przegotować chwilę aż puszczą sok. Przełożyć do słoików, zamknąć zakrętkami, wstawić do garnka z wodą i pasteryzować przez czas 25 minut. Wyjąć, owinąć kocykiem, pozostawić do wystygnięcia.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

07.08.2011 11:39
super

MAŁGORZATA108

02.09.2010 16:16
Co to będzie:sok, dżem, nalewka?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat