Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowiec z gruszką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier 250 g
mąka 350 g
jaja 5 szt
woda 80 ml
olej 3 łyżki
kakao 3 łyżki
cukier waniiowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
gruszki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowiec z gruszką

Podgrzej w rondelku masło, wymieszaj je z cukrem, olejem i wodą. Dodaj kakao i całość wolno podgrzewaj mieszając, aż wytworzy się jednolita masa. Ostudź. żółtka zmiksuj i dodaj do masy. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy całość wymieszaj mikserem. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Wyłóż ciasto na formę. Gruszki pokrój na grube plastry. Układaj je na wierzchu ciasta.Piecz przez 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 10.02.2012 10:28
można prosić jeden kawałek ? :) pysznie
jeta72 29.12.2011 17:42
extra
Rybciia 25.10.2011 00:50
super
malaczarna23 18.06.2011 09:19
pycha
tomek18 22.05.2011 10:27
super
Danuta_Prorok 07.02.2011 21:11
super
mysza666 08.12.2010 17:21
Dobre ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak