Puszysty omlet

Puszysty omlet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • mleko

    pół szklanki
  • mąka

    5 łyżek
  • sól

    łyżeczka
  • ser żółty

    30 dag
  • kiełbasa

    30 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 duża
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • ketchup

  • majeranek Prymat

  • chilli wg uznania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy miskerem na piane. W osobnym naczyniu łaczymy żółtka, make, mleko i sól. Gdy połacza się w jednolitą masę wlewamy do białek i dalej miksujemy. Wylewamy na dużą patelnię i smażymy jak naleśniki z obu stron.

Kiełbase kroimy na drobno, również cebulę i pieczarki- podsmażamy na patelni (ja zawsze dodaję harissę, może być też np. chilli)

Przygotowujemy sos z czosnku ok. 3-4 ząbki, ketchupu i majeranku.

Na upieczonego omleta wykładamy podsmażony farsz i posypujemy serem. Nadal zapiekając polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat